23.11.2017 — 14:09

Обласне методичне об’єднання для керівників гуртків авіамоделювання та конструювання повітряних зміїв

21 листопада відбулось обласне методичне об’єднання для керівників гуртків авіамоделювання та конструювання повітряних зміїв на базіХмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва на тему: «Використання інформаційно-комунікаційних технологій у роботі керівників гуртків авіамоделювання та конструювання повітряних зміїв», адже у сфері освіти все більше уваги приділяється інформаційним технологіям навчання.

В роботі обласного методичного об’єднання взяли участь 15 керівників гуртків конструювання повітряних зміїв та 9 керівників гуртків авіамоделювання із 6 міст: Кам’янець-Подільського, Славути, Хмельницького, Шепетівки, Старокостянтинова, Нетішина, 8 районів: Віньковецького, Деражнянського, Кам’янець-Подільського, Старокостянтинівського, Ізяславського, Красилівського, Хмельницького, Городоцького, а також із 4  об’єднаних територіальних громад: Полонської міської, Судилківської сільської,Летичівської та Новоушицької селищних.

Григорій Гончарук, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, звертаючись із вітальним словом, у своєму виступі окреслив перспективи розвитку позашкільної освіти Хмельниччини з науково-технічного напряму в умовах реформування системи освіти.

Анна Степанчук, голова методичного об’єднання, методист Хмельницького обласного центру науково-технічної  творчості учнівської молоді, проаналізувала роботу гуртків авіамоделювання та конструювання повітряних зміїв за 2016-2017 навчальний рік.

Педагоги ділились досвідом щодо участі та результативності вихованців у обласних та всеукраїнських змаганнях, зокрема керівники гуртків авіамоделювання філії Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (м. Кам’янець-Подільський) Василь Сомик проаналізував участь вихованців в обласних та всеукраїнських змаганнях учнівської молоді з авіамодельного спорту та Сергій Кащук проілюстрував приклади використання інформаційно-комунікаційних технологій у роботі гуртків авіамоделювання.

Євген Яхонін, керівник гуртка конструювання повітряних зміїв Хмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва, висвітлив питання використання інформаційно-комунікаційних технологій у роботі, проілюструвавши приклади та окресливши методичні вказівки щодо виготовлення моделей.

Керівник гуртка конструювання повітряних зміїв Приворотської ЗОШ І-ІІІ ступенівКам’янець-Подільського району, Ігор Добросельський, розповів про організацію діяльності гуртка  під час осінніх канікул, а саме було проведено конкурс-запуск «Виготовлення паперових літаків, оформлених у патріотичному стилі» та поділився враженнями дітей від екскурсійної поїздки у музей «Евріка» у м. Хмельницькому.

Також були проведені майстер-класи з виготовлення плоского змія, який представив керівник гуртка конструювання повітряних зміїв Полонської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Полонської міської об’єднаної територіальної громади Петро Пшегоцький та з виготовлення моделей у роботі гуртків авіамоделювання презентував Генадій Соколов, керівник гуртка авіамоделювання Хмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва.

Загалом на  обласному методичному об’єднанні обговорювались наявні проблеми та подальші  перспективи розвиткугуртків у Хмельницькій області.

Бажаємо творчої наснаги, цікавих ідей керівникам гуртків авіамоделювання та конструювання повітряних зміїв!