17.07.2018 — 11:40

До обласного очільника – за вирішенням проблем

16 липня голова облдержадміністрації Вадим Лозовий провів особистий прийом громадян, під час якого мешканці області мали можливість отримати відповіді на наболілі питання. Під час прийому було зареєстровано 30 звернень.

Традиційно запитувачів хвилювали питання щодо матеріальної допомоги на лікування, забезпечення житлом, благоустрою населених пунктів. Чи не найбільш болючими досі залишаються земельні питання. Так, мешканці Статрокостянтинівщини скаржилися, що втратили  городи, які вони вже протягом 30 років обробляють. Свого часу вони не потурбувались про належне документальне оформлення своїх земельних наділів, тому городи спочатку перебували в оренді у фермерському господарстві, а після завершення терміну оренди відповідно до законодавства на цих площах були виділені ділянки для ведення особистого селянського господарства учасникам АТО. Таким чином люди, що мали тут город, втратили право на них.

Також три звернення з земельних питань стосувалися фактів зловживання посадовими особами, що мають можливість впливати на розподіл земельних ділянок. Запитувачі скаржилися як на дії посадовця сільської ради, так і на працівників управління Держгеокадастру в області. Також одна громадянка повідомила про факти шахрайства. Вона зазначила, що її обманом змусили підписати документи у нотаріуса, які потім використали для незаконного отримання та подальшого продажу земельної ділянки. В результаті жінка втратила і землю, і гроші.

Окрім того громадяни у ході прийому порушили питання транспортного сполучення із дачним масивом поблизу Хмельницького, повернення невикористаної суми субсидії, відновлення газопостачання, тощо.

Вадим Миколайович роз’яснив заявникам, які є можливі  шляхи вирішення тих питань, що їх хвилюють. Стосовно земельних питань уже вкотре голова звернув увагу громадян, що облдержадміністрація не уповноважена вирішувати переважну більшість питань, що стосуються землі, адже вони належать до компетенції управління Держгеокадастру або можуть бути вирішені тільки у судовому порядку.

За результатами розгляду звернення будуть направлені для реагування керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та ЦОВВ, до компетенції яких належать порушені  в них проблеми. Звернення щодо фактів можливих правопорушень будуть направлені до правоохоронних органів.