27.07.2018 — 09:02

Відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради

25 липня відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації під головуванням головного архітектора області Ірини Дунаєвської.

На порядок денний винесено:

  1. Розгляд матеріалів генеральних планів та планів зонування населених пунктів Ледянка, Малі Пузирки, Трусилівка, Федорівка Ледянської сільської ради Красилівського району Хмельницької області (розробник: ТОВ «Кайлас-К», головний архітектор проекту Шевчук Олександр Іванович).
  1. Розгляд матеріалів генеральних планів населених пунктів Карпівці та Ружичанка Розсошанської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області (розробник:ТОВ «Кайлас-К», головний архітектор проекту Григорів Ігор Романович).

У роботі засідання Ради прийняли участь головний архітектор Красилівського району Марія Дузєва, голова Ледянської сільської ради Василь Чорнобай, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Хмельницької райдержадміністрації Микола Вишпольський.

Валентина Шебецька заступник начальника управління – начальник відділу Департаменту АПК та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації звернула увагу на актуальну й досить гостру проблему відходів області. У сільських населених пунктах майже не проводиться організований вивіз відходів, в більшості населених пунктів відсутні програми поводження з відходами, схеми санітарної очистки населених пунктів та правила благоустрою, все це призводить до утворення стихійних сміттєзвалищ, що погіршує екологічний і санітарний стан цієї і прилеглих територій. Майже всі звалища потребують невідкладної санації і рекультивації.В області відсутні сміттєпереробні заводи, сміттєперевантажувальні станції, досить обмежено експлуатуються сміттєсортувальні лінії. Міста майже повністю охоплені системою збирання та вивезення побутових відходів, проте у сільській місцевості цей показник не перевищує 46 %, тому у генеральних планах необхідно визначити заходи, що сприятимуть забезпеченню повного збирання,перевезення, утилізації, знешкодження та захоронення відходів.

В ході обговорення проекти генеральних планів населених пунктів більшістю голосів вирішено схвалити, зауваження та пропозиції врахувати у робочому  порядку при розробці розділу ІТЗ ЦЗ(ЦО) рекомендувати до затвердження відповідно до діючого законодавства.

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації

.