05.05.2016 — 13:41

Обговорено проблемні питання життєдіяльності міст області

Асоціація міст України 013Сьогодні відбулося засідання Хмельницького РВ Асоціації міст України, обласної ради та адміністрації з депутатами Верховної Ради. Участь у засіданні взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, голова Хмельницького РВ Асоціації міст України Василь Сидор, народний депутат України Сергій Мельник, представники офісу реформ, голови об’єднаних територіальних громад та голови міст обласного значення.

Основні питання порядку денного стосувалися загальної життєдіяльності області, а саме підтримка прийняття змін до Конституції України в частині децентралізації, обговорення питання професійно-технічної освіти та пільгового перевезення, обговорення та шляхи вирішення бюджетних та проблемних питань в містах.

На початку засідання Олександр Корнійчук доповів усім присутнім про стан виконання місцевих бюджетів області.

Асоціація міст України 018Зокрема очільник області підсумував, що за чотири місяці поточного року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло доходів в сумі 982,1 млн.грн., що становить 136,1% до показників, затверджених місцевими радами на січень-квітень.

Перевиконання склало 260,5 млн.грн., з яких майже половина (44,5%) по бюджетах міст обласного значення  – 115,8 млн.грн.

Із 435 місцевих бюджетів доходи загального фонду виконали 422 бюджетів або 97,0%. Не забезпечили виконання плану звітного періоду лише 13 рад базового рівня.

Отримані місцевими бюджетами доходи дозволили забезпечити фінансування видатків в повному обсязі, зокрема виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, виплату стипендій; оплату енергоносіїв та комунальних послуг, які споживаються бюджетними установами; держаних допомог незахищеним та малозабезпеченим верствам населення.

Асоціація міст України 023Про зміни до Конституції України в частині децентралізації розповів учасникам зібрання народний депутат України Сергій Мельник.

Крім того, обговорено питання професійно-технічної освіти на Хмельниччині, які  стосуються підвищення якості освіти, професійного розвитку людей та фінансування з обласного бюджету.

За результатами засідання  прийнято відповідні рішення.