06.12.2019 — 15:52

В облдержадміністрації визначаються з переліком пріоритетних доріг

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося друге засідання робочої групи з розробки програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області на 2020-2022 роки. Провів її т.в.о. заступника голови адміністрації Сергій Ткачук.

Нагадаємо, на попередньому засіданні члени робочої групи затвердили пріоритети по визначенню та складанню переліку доріг, які будуть включенні в дану програму, погодили завдання, на підставі яких буде формуватися програма, а також обговорили питання обсягу та частки її фінансування. В подальшому програма буде розглянута комісіями обласної ради і затверджена сесією обласної ради в грудні 2019 року.

Прогнозний обсяг фінансування програми становить 2 639 183,5 тис. гривень за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах по Хмельницькій області за бюджетною програмою 3131090. Так, з метою приведення до нормативного стану доріг комунальної власності, члени робочої групи вирішили, що протягом трьох років 10% від суми субвенції виділятимуть на комунальні дороги центрів ОТГ, які не є райцентрами і містами обласного значення, у 2021 році – на комунальні дороги районних центрів, і 2022 році – на міста обласного значення.

Під час засідання до уваги присутніх був представлений орієнтовний перелік ділянок доріг, які надали райдержадміністрації та ОТГ. Заслухавши інформацію, члени робочої групи висловили свої пропозиції та зауваження. Уже в понеділок доопрацьовану карту представлять на розгляд комісії обласної ради.

Принагідно Сергій Ткачук повідомив, що вчора мав можливість побувати на Форумі «Розвиток та безпека місцевих доріг», який проходив у Рівному. Він розповів, що під час заходу обговорювалися актуальні питання, пов’язані з управлінням автомобільними дорогами загального користування місцевого значення. Також учасники форуму мали можливість побачити помилки та неефективні управлінські рішення попередніх років та найбільш успішну модель системи управління дорогами на рівні ОДА. Крім того, за результатами Форуму, кожен матиме можливість внести свій вклад у розробку бачення розвитку місцевих доріг на 2020 рік, яке буде направлене до Уряду. За словами Сергія Петровича, таким чином облдержадміністрації мають можливість висловити свої ідеї щодо шляхів покращення будівництва та обслуговування доріг на території області.