17.04.2020 — 17:18

З початку епідемії в області проведено 947 лабораторних досліджень методом ПЛР

На 17.04.2020 року ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» з початку епідемії проведено 947 лабораторних досліджень методом ПЛР на COVID-19.

За останню добу обласним лаборатнорним центром досліджено біоматеріали 40 працівників Чемеровецької ЦРЛ, 5 працівників  КНП «Чемеровецький центр ПМСД» та 35 контактних осіб в Чемеровецькому районі. Результати негативні.

Додатково обстежені 18 лікарів Шепетівської ЦРЛ, у яких закінчується термін самоізоляції та 8 працівників КП «Хмельницька міська інфекційна лікарня», результати негативні.

Дослідили 8 зразків дітей хворих на пневмонію, що госпіталізовані в міську та обласну дитячі лікарні, COVID-19 не виявлено.

На 17.04.2020р. в області на самоізоляції перебувають 2197 людей, у тому числі 475 осіб, які перетнули кордон. Людям, які перебувають на самоізоляції, надається допомога у доставці продуктів харчування та предметів першої необхідності.

Щоденно до обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в телефонному режимі звертаються в середньому 30 жителів області, на 17.04.2020р всього таких звернень отримано 627. Здебільшого подолян цікавлять питання дотримання вимог карантину, роботи ринків, магазинів, транспорту, можливості пересуватись під час карантину,  забезпечення аптек засобами індивідуального захисту, наявності дезінфекційних засобів, стан забезпечення лікарень.   Усім громадянам надано усні відповіді та роз’яснення.

Всього в інформаційно-телекомунікаційну систему «Інформаційний портал Національної поліції України» підсистему «Коронавірус» внесено 2788 даних осіб, які прибули в Хмельницьку область з-за кордону з  01.03. до 16.04.2020 року. В результаті перевірок  з початку введення карантину виявлено 12 випадків порушення самоізоляції і притягнуто громадян до адміністративної відповідальності за статтею44-3КУпАП.

Відповідно до постанови КМУ від 08.04.2020 року №262, визначено місця обсервації в  містах Кам’янець-Подільський, Волочиськ та в Летичівському районі, перелік затверджено рішенням комісії ТЕБ і НС. Проведено моніторинг щодо стану  забезпечення закладів обсервації засобами індивідуального захисту, стан задовільний.

За даними моніторингових спостережень, які здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, працівниками служб, відомств, суб’єктами господарювання, приватними підприємцями в містах та районах області за добу проведено – 925 профілактичних та протиепідемічних заходів.

Крім того, Головним Управлінням Національної поліції та ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснюється перевірка проведення суб’єктами господарювання поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді, в тому числі щодо дотримання протиепідемічних розривів.

Перевірено 277 закладів торгівлі із них 193 торгівлі продовольчими товарами, 84 господарськими. Виявлено 38 порушень в містах Хмельницький, Камянець-Подільський, Славута, Красилів, Полонне, смт Нова Ушиця та Стара Синява. Проведено роз’яснювальну роботу, керівників 2 закладів у місті Кам’янець-Подільський притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.44-3КУпАП.