30.07.2020 — 09:33

Офіс Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції закликає бізнес надсилати свої пропозиції щодо оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС

При Офісі Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної розпочала роботу група радників, які відповідають за взаємодію з бізнесом в процесі оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Віцепрем’єрка закликала представників українського бізнесу та бізнес-асоціацій надсилати предметні пропозиції, аналітичні дані та правову аргументацію для того, аби їхні потреби та очікування від оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС були максимально враховані.

Усі пропозиції, які надходитимуть до Офісу, будуть ретельно опрацьовані та враховані в подальших перемовинах щодо оновлення Угоди про асоціацію.

Пропозиції можна надсилати за зазначеними контактами (координатори групи радників):

Назар Бобицький: [email protected]

Ірина Дацюк: [email protected]

Іван Нагорняк: [email protected]

Найближчим часом до уваги зацікавлених асоціацій та об’єднань українського бізнесу буде представлена деталізована інформація про порядок організації процесу консультацій, в тому числі стосовно збору пропозицій до очікуваних параметрів оновлення Угоди шляхом анкети-опитування. Ця інформація буде доступна на веб-сайті офісу Віцепрем’єрки О.Стефанішиної та на сайті УАБТ: https://ubta.com.ua/

Довідково

28 липня Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина провела Перший діалог з українським бізнесом щодо оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Діалог дав початок процесу поглиблених консультацій з бізнес-спільнотою щодо потреб та очікувань українських виробників від оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Результатом таких діалогів стане узагальнена позиція бізнесу, яка буде врахована під час підготовки переговорної позиції України в рамках оновлення Угоди.

Українська асоціація бізнесу і торгівлі (УАБТ) підтримує зусилля Уряду України, зокрема офісу Віцепрем’єр-міністерки О.Стефанішиної з підготовки переговорного процесу щодо оновлення Угоди про асоціацію, та закликає українські бізнес-асоціації приєднуватися до підготовчого процесу.