20.08.2020 — 16:41

Оксана Ситницька ознайомилася з роботою обласного центру соціально-психологічної реабілітації

19 серпня заступниця голови адміністрація Оксана Ситницька та директорка обласного центру соціальних служб Тетяна Власюк відвідали обласний центр соціально-психологічної реабілітації для алко-наркозалежних, який розташований в селі Вихилівка Ярмолинецького району.

Під час візиту Оксана Анатоліївна знайомилась з роботою реабілітаційного центру та проблемами, які існують в закладі. Зазначимо, що в даному центрі послуги отримують як жителі  Хмельниччини, так і жителі з інших областей України, які звертаються за такою допомогою.

В ході спілкування, керівник закладу Анатолій Федорук зазначив, що реабілітація таких пацієнтів – це тривалий процес, який передбачає комплексний підхід до кожного хворого, з урахуванням його психологічних і фізіологічних особливостей. Відтак, за його словами, реабілітаційна програма центру базується на більш ніж тридцятирічному досвіді роботи польських реабілітаційних центрів “Монар”, де робиться ставка на психокорекцію, психотерапію та трудотерапію наркозалежних.

В свою чергу, директорка обласного центру соціальних служб Тетяни Власюк зазначила, що на даний час центр має всі можливості, а колектив – велике бажання для надання максимально найкращого рівня якісних послуг пацієнтам, проте за браком коштів не все вдається втілити в життя.

На завершення візиту, Оксана Ситницька відмітила, що на сьогоднішній день – це є унікальний заклад, який несе певну місію даючи людям шанс на життя. Вона додала, що всього по Україні є три заклади такого типу і тому необхідно думати як покращити його роботу, вивчити та проаналізувати першочергові потреби закладу, розглянути можливість збільшення фінансування  та зробити усе можливе для його розвитку та підтримки.