25.08.2020 — 16:00

19 медалей за 4 дні: Як Хмельниччина змагалась на чемпіонатах України з різних дисциплін маунтенбайку

Третій тиждень поспіль Буковина приймає в себе чемпіонати України з різних дисциплін маунтенбайку. 120 кращих спортсменів України вже почуваються у Чернівцях як вдома. Семеро членів збірної команди області, один з яких представляє Збройні сили України, решта – ВФСТ “Колос”, успішно виборювали медалі попередні два тижні, не став виключенням і цей. Саме остання багатоденна гонка була найбільш виснажливою, оскільки складалась з чотирьох етапів, які пройшли як окремі чемпіонати з видів маунтенбайку.

Чемпіонат України у гонці в гору став першим випробуванням. Чотири кілометри інтенсивної роботи по гірській дорозі в підйом до “Орлиного гнізда” наші спортсмени виконали з такими результатами:
3 місце – Дмитро Тітаренко (чоловіки),
3 місце – Ірина Слободян (жінки),
2 місце – Наталія Сафронюк (дівчата).

Наступним етапом був чемпіонат у дисципліні крос-кантрі на короткому колі.

Серед чоловіків на дистанції 24,5 км Дмитро Тітаренко посів 3 місце.
Серед жінок найшвидшою була наша Ірина Слободян – 1 місце. Четвертою фінішувала Вікторія Пархомюк. 2 місце на останніх метрах виборола Наталія Сафронюк у змаганнях дівчат 15-16 років.

Традиційно цікавими та напруженими були заїзди чемпіонату України у гонці шорт-трек на трасі спортцентру “СуперКрос”, де проводяться міжнародні змагання з мотокросу. В динамічних кільцевих перегонах протягом 15-25 хвилин вирішальною стає тактика та сила, з високою ціною помилки, оскільки дистанція, щоб надолужити втрачене, коротка.

З представниками Донецької та Харківської областей поборовся на фініші наш Дмитро. В підсумку, друге місце та срібна медаль.

На три секунди випередила найближчу суперницю і завоювала золото чемпіонату Ірина Слободян у змаганнях еліти жінок. 4-5 місця цієї категорії у Вікторія Пархомюк та Олександри Чорної, відповідно. Бронзу серед дівчат завоювала Наталія Сафронюк.

Кульмінацією багатоденки став чемпіонат України у крос-кантрі марафоні. Старт виснажливих перегонів відбувався у долині Кузьмина, потім піднялись на хребет гори, через перевал “Олень”, по лісових стежках та дорогах, з важкими підйоми, карколомними спусками. Чоловіки зробили 4 кола (38 км), жінки та юніори – три кола (29 км), юніорки та юнаки проїхали 20 км, молодші – 11 км.

Крім фізичної підготовки важливо було тактично обіграти суперників, адже марафон – останній етап багатоденки і за сумою часу визначалися особисті та командні місця. У наших спортсменів з витривалістю і концентрацією все гаразд.
Дмитро Тітаренко – 1 місце,
Ірина Слободян – 1 місце,
Наталія Сафронюк – 1 місце.

За підсумками чотирьох днів змагань в командному заліку чемпіонату України в багатоденній гонці перемога за нашими МСУМК Іриною Слободян, МСУ Вікторією Пархомюк та МСУ Олександрою Чорною.

В особистому заліку серед чоловіків 3 місце – Дмитро Тітаренко;

серед жінок
1 місце – Ірина Слободян,
3 місце – Вікторія Пархомюк;

2 місце серед дівчат – Наталія Сафронюк.

Чудові результати! Вітаємо!

Однією зі складових відмінного результату став особливий внесок Сергія Гоменюка та “Веломан-Екстрім Чернівці” у надійність техніки, передсезонну підготовку велосипедів, їх поточне обслуговування під час напружених змагань.

В День незалежності України Дмитро та Ірина у складі національної збірної вилетіли до Туреччини для подальшої підготовки до чемпіонату Європи.