25.08.2020 — 13:02

В Управлінні Держпраці обговорено питання проведення контрольних заходів з легалізації трудових відносин

Під керівництвом першого заступника начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області Олександра Логвина, за участю представників  Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Головного Управління Пенсійного фонду України в області, Головного управління ДПС у Хмельницькій області, Державної служби зайнятості, Національної поліції, інспекторів праці Хмельницької міської ради відбулася нарада щодо узгодження алгоритму спільних дій під час проведення інспекційної кампанії з виявлення «тіньової» зайнятості та незадекларованої праці.

Під час засідання наголошено, що на виконання протокольного доручення Кабінету Міністрів України від 19.08.2020 №70 щодо забезпечення контролю за оформленням трудових відносин починаючи з 25 серпня стартують контрольні заходи з питань виявлення неоформлених працівників.

Як зазначив перший заступник начальника Управління Держпраці Олександр Логвин: «При організації проведення інспекційних заходів насамперед необхідно враховувати ризики неоформлених працівників, виявлені при проведенні інформаційної роботи, а саме розбіжності між фактичними показниками кількості працівників та звітними показниками, а також в ході аналізу іншої наявної інформації».

Олександр Логвин наголосив, що тільки спільна активна щоденна та скоординована робота сприятиме легалізації трудових відносин та детінізації заробітної плати. Разом з тим, продовжується інформаційна робота щодо попередження  суб’єктів господарювання та підлеглих працівників про можливі наслідки у разі неналежного оформлення трудових відносин.

Також під час заходу, посадовці обговорили практичні аспекти здійснення контрольних заходів з питань незадекларованої праці,  питання обміну інформації та напрацювання, які сприятимуть легалізації трудових відносин та детінізації заробітної плати.

За інформацією Управління Держпраці у Хмельницькій області