25.08.2020 — 15:34

Перемога Марини Бех-Романчук у Стокгольмі

 

Дві перемоги і два других місця – такий результат виступу чотирьох українських легкоатлеток 23 серпня на змаганнях «Bauhaus-Galan» -етапі «Діамантової ліги» у Стокгольмі. На знаменитому стадіоні, де у 1912 році відбувалися головні події V Олімпійських ігор, на Бех-Романчук чекала неабияка конкуренція від олімпійської чемпіонки Ріо-де-Жанейро, дворазової чемпіонки світу з потрійного стрибка колумбійки Катеріне Ібаргуен, котра у Швеції змагалася в стрибках у довжину. І її результати у цій дисципліні викликають неаби яку повагу. Зокрема, особистий рекорд на стадіоні у Катеріне, як і у Марини-6,93 м.

Проте боротьба за перемогу не обмежилася лише двома названими атлетками. Чого була варта лише британка Шара Проктор, особистий рекорд якої 7,07 м, або її співвітчизниця, багатоборка Катаріна Джонсон-Томпсон, яка у довжину стрибала на 6,92м. 6,91м у своєму активі мала і румунка Аліна Ротару. Власне, організатори підібрали такий склад учасниць, що високих результатів, як і перемоги можна було чекати ледь не від будь-кого з них. І тією, хто лідирував аж до заключної спроби стала шведка Хадді Санья-володарка національного рекорду у приміщенні (6,92м).

Санья у другій спробі приземлилася на позначці 6,83 м. Після п’яти спроб слідом за нею розташувалися Марина Бех-Романчук (6,71 м) і Катеріне Ібаргуен (6,60 м). За правилами змагань, шосту спробу виконувала лише перша трійка. Саме за результатами, показаними у ній, і визначали переможницю. Бех-Романчук вкотре продемонструвала своє вміння боротися до заключної спроби. У ній вона стрибнула на 6,85 м (другий показник сезону в Європі) і перемогла. Санья показала лише 5,73м. І хоча  загальний результат у неї так і залишився вищим, ніж у Ібаргуен, вона стала третьою – колумбійка у шостій спробі стрибнула на 6,61 м.

Переможний дубль серед стрибунок у висоту вкотре у цьому сезоні залишився за українськими атлетками.

Дніпрянка Ярослава Магучіх з третьої спроби подолала 2,00 м, повторила найкращий результат сезону у світі і виграла другий поспіль етап і«Діамантової ліги». Вже у статусі переможниці вона спробувала сили на висоті 2,03 м, проте планка не встояла. Киянка Юлія Левченко стала другою з результатом 1,98 м.

Представниця Дніпропетровщини Анна Рижикова  стала другою в бігу на 400м з бар’єрами, покращивши при цьому свій результат нинішнього сезону на міжнародній арені – 55,19 сек.  Спортивна громадськість Хмельниччини вітає Марину та її тренера Вадима Крушинського з утвердженням гарного іміджу України на міжнародному рівні напередодні її головного державного свята.