28.08.2020 — 18:28

А нам всього лиш 50! Хмельницький обласний академічний театр ляльок відсвяткував ювілей

Свій 50-річний ювілей відзначив Хмельницький обласний академічний театр ляльок. Мистецтво Хмельницького обласного академічного лялькового театру має багате історичне минуле і в сучасний період приваблює своїми виставами дітей та юнацтво.

Цифра величиною у пів століття зібрала до стін лялькового театру директорів подібних театрів майже з усієї України, керівництво області та міста. На захід завітав і голова облдержадміністрації Дмитро Габінет, привітавши весь колектив з днем народження їх закладу, відзначивши працівників та акторський склад грамотами обласної державної адміністрації. У своїй вітальній промові Дмитро Анатолійович згадав про засновників театру, привітав директора Аллу Пундік, колектив, та зазначив, що театр є окрасою не тільки міста та області, а й усієї України.

Діяльність обласного академічного театру ляльок спрямована на всебічний розвиток та виховання кожної дитини. Велика увага театром приділяється роботі на селах, в школах інтернатах області та дитячих будинках. У новому театральному сезоні вперше започатковано проведення імпровізованих концертів за участю найменших глядачів театру «Бебі бум».

В ході святкування було презентовано для гостей новостворений літній дитячий майданчик, на якому можна розважатися маленьким відвідувачам та відпочивати батькам в очікуванні перед виставою, або ж після неї. В якості подарунку від обласного керівництва та депутатського корпусу театр отримав обладнання для літнього дитячого майданчика, на який були виділені кошти з обласного бюджету.