05.02.2021 — 15:03

Рівень молодих борчинь Хмельниччини зростає

В Олімпійському навчально-тренувальному центрі «Конча-Заспа» (Київ) 29-31 січня тривав чемпіонат України з вільної боротьби серед жінок, на якому відзначилися сестри Москальови з Хмельницького.

Провівши по три сутички з досвідченими та титулованими спортсменками і здобувши по дві перемоги, вони стали бронзовими призерками у своїх вагових категоріях – Вероніка (50кг), Оксана (59кг) і вперше зійшли на п’єдестал пошани змагань серед дорослих. Є сподівання, що під наглядом досвідченого наставника Валентина Личака вони зможуть вийти на міжнародний рівень і відродити славні традиції місцевих борчинь 10-20-річної давності.

Золоту медаль у ваговій категорії все ж отримала наша землячка Алла Белінська (76кг) з Новоушицького району, котра представляє Херсонську область, в той же час часто проводячи тренування до відповідальних змагань в Хмельницькому. В командному заліку лідерство за собою зберегла збірна Львівщини, за ними розмістились жіночі колективи Донецької та Херсонської областей. Команда Хмельниччини посіла сьоме місце.