12.05.2021 — 11:22

В ОДА відбулося засідання комісії у справах альтернативної служби

Сьогодні під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Тюріна відбулося засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби обласної державної адміністрації.

За результатами обговорення комісією вирішено рекомендувати голові обласної державної адміністрації направити одного громадянина для проходження альтернативної (невійськової) служби та одному громадянину достроково припинити проходження альтернативної (невійськової) служби у зв’язку із ухиленням від проходження альтернативної служби.

Також вирішено рекомендувати Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації припинити розгляд заяви одного громадянина у зв’язку із його проходженням строкової військової служби.

Зазначимо, альтернативна (невійськова) служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. На альтернативну (невійськову) службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням.