23.05.2021 — 18:32

23 травня — День героїв України

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни.

На знак вшанування пам’яті полеглих патріотів України керівництво області та міста, силових структур, ветерани антитерористичної операції, волонтери, громадськість поклали квіти до фотогалереї пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів у зоні АТО та пам’ятника Героям Небесної Сотні. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Хмельниччини.

Також в цей день у місті відбулася низка заходів. Так, на вулиці Проскурівській, поблизу кінотеатру ім. Т. Шевченка, було продемонстровано військову техніку та озброєння військовими частинами міста Хмельницького. Центральними вулицями міста – Гагаріна, Кам’янецькою, Подільською, Проскурівською – до майдану поблизу кінотеатру ім. Т. Шевченка пройшли урочистим маршем прикордонники Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, військовослужбовці дислокованих у місті військових частин, волонтери, представники патріотичних громадських організацій та учасники АТО.

Урочистості з нагоди Дня Героїв продовжилися на майданчику поблизу кінотеатру ім. Т. Шевченка, де відбулися театралізований виступ «Плац-парад» курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б Хмельницького, показові виступи представників кафедри кінології та народного колективу мажореток «Альфа».