25.05.2021 — 12:01

У Маліївцях провели архітектурний пленер

22-23 травня у мальовничому Малієвецькому парку – парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва, відбувся пленер за участі архітекторів Хмельницької обласної організації архітекторів Національної Спілки архітекторів України та відділу містобудування та архітектури Хмельницької облдержадміністрації.

Основним завданням цього пленеру була популяризація історичної архітектурної пам’ятки Палацу Орловських, привернення уваги до стану, в якому вона перебуває, та її подальшої долі.

Обласна організація архітекторів підтримує ініціативи Хмельницької обласної держаної адміністрації, Хмельницької обласної ради, громадської організації «Малієвецька спадщина» щодо збереження пам’ятки і подальшого використання її як об’єкту туризму і має намір надати допомогу у виготовленні необхідної документації.

Малієвецький парк є один із наймальовничіших куточків Поділля. Крім палацу Орловських в Маліївцях зберігся старовинний парк з двома ставками, фонтанами, стилізованою під замкову вежу водонапірною баштою, 18-метрова скеля з водоспадом і печерним гротом. Все це знайшло відображення у роботах учасників пленеру, які будуть представлені у виставці, присвяченій Дню архітектури України 1 липня.

За інформацією відділу архітектури та містобудування ОДА

Фото: Анастасія Донець