18.06.2021 — 19:51

В ОДА відбулася онлайн-нарада з питань здійснення державної регуляторної політики

Сьогодні в ОДА відбулася онлайн-нарада з питань здійснення державної регуляторної політики та проведення дерегуляції у сфері господарської діяльності на місцевому рівні, а також приватизації державного майна на території територіальних громад. Провів її перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін.

До участі в нараді також долучилися  директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олена Бохонська, заступник начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях Наталія Андрушко, завідувач сектору Державної регуляторної служби у Хмельницькій області Діна Трачук та представники територіальних громад.

Під час  наради  обговорено низку питань щодо реалізації державної регуляторної політики та практичного застосування норм чинного законодавства органами місцевого самоврядування.

Наголошувалось на необхідності неухильного дотримання регуляторними органами вимог Закону України  «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», проведенні аналізу та перегляду регуляторних пактів, які наразі є неактуальними чи неефективними.

Також  учасники наради обговорили питання співпраці регіонального представництва ФДМУ, обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування з метою проведення ефективної приватизації об’єктів державної власності.