20.08.2021 — 10:28

Володимир Юр’єв взяв участь у Всеукраїнському серпневому форумі «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху»

Реформа галузі освіти, зміцнення соціального статусу вчителя, збільшення посадових окладів освітян та всебічна підтримка педагогічних працівників, професійний розвиток педагогів закладів профтехосвіти, виклики освіти перед пандемією COVID-19, іноземний досвід для української освіти, розвиток вчителів базової школи.  Про ці та інші питання йшлося на Всеукраїнському серпневому форумі «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», що відбувся 19 серпня у Києві.

У заході взяли участь Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, Голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, народні депутати – члени Комітету, заступники голів обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівники закладів післядипломної педагогічної освіти, ректори педагогічних університетів, керівники управлінь Державної служби якості освіти в регіонах, представники громадських організацій та учнівського самоврядування. Від Хмельниччини участь у формі взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв, представники Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОДА, управління державної служби якості освіти у Хмельницькій області та обкому Профспілки працівників освіти і науки України.

Під час Форуму Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет наголосив на важливості підтримки вчительської спільноти. «Учитель – це людина, на якій тримається реформа освіти. Еліту має формувати еліта. Без неї чи нього будь-які зміни із забезпечення якості освіти будуть неможливими, тому одна з головних ідей сьогодення – умотивований учитель. Це означає, що наша мета – сприяти його професійному та особистому зростанню, а також підвищувати його соціальний статус».

Упродовж дня учасники Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху» розглянули ключові питання розвитку освіти і науки. Загалом було представлено 15 локацій з різних областей України:

«Безпечна школа – безпечна країна»;
«Професійне становлення молодого вчителя: виклики сучасності й потреби майбутнього»;
«Локація Громадської організації «Батьки SOS». Секція для батьків «Путівник школою»;
«Освіта національних меншин: виклики та можливості»;
«Школа для всіх, освіта – для мене»;
«Опорна школа – простір особистого зростання»;
«Результати реформи професійної освіти за рік: реалізація планів, нові підходи до професійної орієнтації та фінансування»;
«Реформа шкільного харчування: рівні відповідальності»;
«Нова українська школа: інноваційні виміри викладання, навчання та виховання»;
«Дошкільна освіта для майбутнього: досягнення і перспективи»;
«Стратегічна сесія з розвитку позашкільної освіти»;
«Цифрова трансформація шкільної освіти: від проблематики до рішень»;
«Інтелектуальна еліта нації»;
«Реформа освіти в умовах децентралізації. Якісна освіта для кожного»;
«Здорова нація – здорова Україна».