22.03.2022 — 13:55

Мистецтво об’єднує: і в радості, і в скруті

Мистецтво завжди було тією силою, яка долає всі бар’єри та об’єднує людей різних країн. У цей важкий для України час ми відчуваємо неймовірну підтримку мистецької спільноти світу: благодійні концерти та акції, що покликані привернути увагу до війни та злочинів, які вчиняє у нашій країні російська федерація, проводяться по всьому світу.

Сьогодні яскравим прикладом такої підтримки, яку отримала від друзів зі Швейцарії Хмельниччина, став гуманітарний вантаж з медичними товарами та перев’язувальними матеріалами. Допомога надійшла від  радника кантону Швіц Матіаса Бахмана.

Окрім активної політичної діяльності, пан Матіас також керує молодіжним духовим оркестром кантону. Минулого року за сприяння директора Хмельницької обласної філармонії Олександра Драгана цей музичний колектив і його керівник вперше відвідали Україну та дали концерти у Києві, Львові та Хмельницькому, тож цей імпровізований гастрольний тур став початком тісних дружніх стосунків.

І недарма кажуть, що справжні друзі пізнаються у біді. Дізнавшись про лихо, що спіткало наш народ, Матіас Бахман одразу простягнув руку допомоги. У стислі терміни він та його брат організували збір дуже важливої зараз гуманітарної допомоги – медичних засобів, зокрема, заспокійливих, знеболюючих, ліків від болю в горлі і кашлю, мазей, вітамінів, кровоспинних та перев’язувальних матеріалів. Більше того, вони вирішили пожертвувати також фургон Citroen Berlingo, яким цей вантаж доправили в Україну.

Від імені Хмельницької обласної військової адміністрації і від всіх українців висловлюємо щиру вдячність пану Матіасу Бахману за підтримку в цей непростий для нас час. Дякуємо, що ви допомагаєте наблизити нашу перемогу!