03.08.2023 — 14:38

На Хмельниччині продовжується серія зустрічей з представниками бізнесу, влади та громадських інституцій

Сьогодні у Хмельницькій торгово-промисловій палаті відбулася чергова зустріч з представниками бізнесу, влади та громадських інституцій на тему: “Реалізація резервів наповнення бюджету у період воєнного стану, протидія тіньовому сегменту економіки, податкові новації”. Захід ініційовано Хмельницькою обласною військовою адміністрацією спільно з ГУ ДПС у Хмельницькій області, аби обговорити актуальні проблеми ведення бізнесу в умовах воєнного стану.

“Із початком повномасштабного вторгнення органи влади та підприємці були вимушені працювати в нових та складних умовах. Це і критична зміна логістичних шляхів транспортування товарів, зміна оподаткування, девальвація валюти, проблематика із енергетичним сектором та паливно-мастильними матеріалами та багато іншого. Але спільними зусиллями українців, бізнесу та органів влади ми гідно долаємо і зустрічаємо кожен виклик. Тож дякую нашим підприємцям, що попри війну продовжуєте працювати, сплачувати податки та підтримувати нашу державу та Збройні Сили України”, – сказав перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, звертаючись до учасників заходу.

Також посадовець висловив слова вдячності ГУ ДПС у Хмельницькій області за системну організацію таких зібрань, адже відкритість, відверте спілкування та щоденна комунікація з бізнесом дає можливість почути від самих підприємців про проблеми або актуальні питання, які потребують додаткового роз’яснення під час ведення підприємницької діяльності.

Зазначимо, що спілкування пройшло у формі діалогу, запитань та відповідей. Присутні обговорили питання щодо реєстрації податкових накладних у воєнний час, погашення податкового боргу, заходів з легалізації найманої праці, резервного наповнення місцевого бюджету, тощо. Окремо приділили увагу Закону України від 30.06.2023 р. №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», який повертає систему оподаткування до довоєнних норм.

Організатори запевняють, що такі зустрічі будуть системними і в подальшому, аби чути, розуміти та бути завжди на зв’язку з нашими підприємцями.