04.08.2023 — 14:24

Переможців Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відзначено грамотами від Валерія Залужного

Сьогодні в обласному центрі відзначили кращих представників роїв Хмельниччини за підсумками І та ІІ етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для молодшої, середньої та старшої вікових груп нагородами Генштабу ЗСУ “За сприяння Збройним Силам України у наближенні Перемоги”. Вручили відзнаки дітям заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв та заступник начальника Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Петро Кулик.

“Сьогодні ми вкотре зустрілися, аби відзначити кращих із кращих цією високою нагородою Головнокомандуючого Збройних Сил України Валерія Залужного. Це говорить про те, наскільки цінною для держави є наша молодь, яка бере участь у всіх активностях. Це патріотичні, наукові, спортивні та розважальні заходи, серед яких є і гра “Сокіл” (“Джура”). Вона вчить наших дітей досягати успіху, об’єднавшись проявляти свою силу волі та боротися за перемогу. Тому переконаний, що ті, хто присутні сьогодні у залі стануть прикладом для майбутніх поколінь,” – наголосив Володимир Юр’єв.

Нагадаємо, що впродовж семи днів на території Голосківського ліцею Гуменецької територіальної громади, що на Кам’янеччині, учасники Гри взяли участь у вишколах з тактичної підготовки «Дії підрозділу в бою», з тактичної медицини, стрільби з пневматичної гвинтівки, саперної підготовки, смуги перешкод за козацькою легендою, здійснили рейд-похід з орієнтування територією Зіньковецького лісового масиву, змагалися зі стройової підготовки «Впоряд». Кожного вечора збиралося Козацьке коло, де учасники представляли свої рої у мистецькому конкурсі «Ватра», а ще продемонстрували свої знання з історії козацтва в інтелектуальній вікторині «Відун».

У І та ІІ етапах взяли участь понад 20 роїв з 15 територіальних громад Хмельниччини (понад 200 учасників), з них 7 роїв середньої та 13 роїв старшої вікових груп.