11.08.2023 — 18:39

Хмельниччина долучилася до партнерської зустрічі «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи»

10 серпня на Київщині відбулася партнерська зустріч «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи». Про важливість цієї реформи неодноразово наголошувала перша леді Олена Зеленська. Участь в зустрічі взяв перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін та заступник начальника ОВА Володимир Білик.

Варто окреслити, що захід відбувся в рамках підготовки до нового навчального року та впровадження реформи шкільного харчування. Мета заходу полягала у демонстрації представникам регіонів успішних кейсів впровадження змін в шкільному харчуванні, наданні практичних рекомендацій щодо можливих підходів до реалізації реформи на місцях та обговорення перспектив та проблем втілення змін в інших регіонах.

Учасниками та організаторами заходу стали Міністерство освіти і науки України, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Держпродспоживслужба України, представники регіональної влади та сфери харчування.

У ході зустрічі відбувся круглий стіл, де учасники обговорили стан впровадження реформи харчування в усіх регіонах країни, поділилися своїм баченням, досвідом, результатами та очікуваннями щодо зміни системи харчування в Україні.

Як слушно зауважив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, російське вторгнення в лютому 2022 року на деякий час зупинило реформу, тож сьогодні маємо працювати ще швидше та з більшим завзяттям.

За словами першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна, нові сучасні підходи до ведення життєдіяльності у всіх сферах, зокрема і у шкільному харчуванні, ведуть країну в напрямку розвиненого, цивілізованого світу. Адже стара система заснована ще на пережитках минулого сторіччя та уже давно потребувала змін. Тому Хмельниччина вестиме активну роботу в цьому напрямку.