29.08.2023 — 17:07

Володимир Юр’єв взяв участь у серпневій конференції педагогічних працівників

Сьогодні на базі Хмельницького університету управління та права відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників. Захід об’єднав педагогів, представників влади, громадських організацій та фахівців із різних галузей освіти.

Звертаючись до учасників конференції, заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв наголосив, що проведення освітянських серпневих заходів в умовах реального часу дають можливість вкотре обговорити основні зміни, що відбуваються в галузі освіти, визначити стратегічні пріоритети, скерувати педагогічну спільноту до їх реалізації. “Сьогодні необхідно продовжувати діалоги із важливих питань розвитку освіти на місцевому рівні, відверто говорити як про проблеми, так і про успіхи. Оскільки військова агресія росії проти України поставила перед нами багато випробувань, які вимагали негайного вирішення на різних рівнях”, – додав посадовець.

Серед проблемних аспектів, які назвав заступник начальника ОВА, є зміна підходів в управлінні освітою, створення нового безпечного освітнього середовища, розвиток інклюзивної освіти, підвищення кваліфікації вчителів, прозорість фінансування, виховання громадянина-патріота тощо. За його словами, щоб їх вирішити, потрібна воля до змін, трансформації, прогресу на рівні держави, громади, школи, учителя. Також одним із надважливих організаційних завдань є створення максимально безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу, адже поновлення роботи шкіл та початок нового навчального року за очною формою навчання можливе лише за умови забезпечення дітей доступом до безпечного та підтримуючого навчального середовища.

“Навчати та навчатися це нелегка праця. Перед нами стоять складні завдання, тож маємо зробити все можливе не тільки для успішного функціонування системи освіти в нашій області, але й для її розвитку і подальшого реформування. Нехай цей навчальний рік додасть вам віри, стабільності, нових здобутків. Миру і швидкої перемоги нам і нашій Україні”, – зазначив Володимир Юр’єв.

Кращим працівникам освітньої галузі області посадовець вручив відзнаки Міністерства освіти і науки України та обласної військової адміністрації.

В продовження заходу присутні підвели підсумки минулого навчального року та визначили пріоритетні напрямки діяльності та завдання на перспективу.