27.02.2024 — 15:30

На Хмельниччині відбувся тренінг щодо комунікації з ветеранами і ветеранками

В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в області триває серія тренінгів для представників ЗМІ. Сьогоднішній тренінг був присвячений темі: «Комунікація з ветеранами і ветеранками: особливості взаємодії».

В умовах сьогодення дана тематика є вкрай актуальною та необхідною, тому завдання таких заходів навчити комунікаційників правильно та комфортно для військовослужбовця сформулювати запитання; знати, які фрази не можна вживати та яких тем краще запобігти; на чому не можна акцентувати увагу та як взагалі правильно пропонувати допомогу людині. На усі ці питання давали роз’яснення та поради наші спікери: регіональний координатор програми ментального здоров’я Ілона Білик та практичний психолог Хмельницької обласної лікарні Інна Кукал.

Так, організатори розповіли про роль суспільства у адаптації військових, правила спілкування та підтримки військовослужбовців, налагодження з ними комунікації, як уникнути конфліктів та різного роду ситуацій. Окрему увагу учасники заходу приділили питанням щодо особливостей працевлаштування військових, які мають інвалідність, правил етикету при спілкуванні з ними, психологічних аспектів взаємодії з сім’ями ветеранів, тощо.

Загалом для слухачів тренінг став корисним у питаннях здобуття базових знань щодо співпраці з ветеранами і ветеранками, їхніми сім’ями та ефективного реагування на їхні потреби.