07.05.2024 — 15:59

Впровадження державної політики безбар’єрності на Хмельницькій АЕС

На Хмельницькій АЕС відбулася робоча нарада групи із впровадження державної політики безбар’єрності.

Під головуванням заступника генерального директора філії «ВП ХАЕС» з персоналу Богдана Шмигельського присутні розглянули стан виконання запланованих заходів на об’єктах Хмельницької АЕС, враховуючи основне завдання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору – забезпечити безперешкодний доступ всіх груп населення до різних сфер життя.

Зокрема, робоча група філії «ВП ХАЕС» зосереджує увагу на адаптації та розширенні доступу до соціальних об’єктів, таких як спортивний комплекс, басейн, сервісний центр комунального господарства, інформаційний та навчально-тренувальний центри, готельно-ресторанний комплекс центру ділових зустрічей тощо. Для цього на ХАЕС запланована та реалізовується низка заходів з облаштування пандусів, підйомників, кнопок виклику, місць для паркування, маршрутів та доріжок. Передбачається створення умов для реабілітаційних занять на спортивних об’єктах, можливості відвідання великої та малої чаш басейну, безперешкодного користування роздягальнями, душовими та санвузлами.

Наразі у готельно-ресторанному комплексі «Явір» ЦДЗ один з котеджів адаптовано для проживання маломобільних груп населення. На маршрутах, які обслуговує транспортний цех ХАЕС, курсують 14 автобусів, облаштованих відкидними пандусами.

Національна стратегія безбар’єрності передбачає не лише усунення фізичних бар’єрів, тому інформаційно-роз’яснювальна робота та навчання – важлива складова заходів. У допомогу працівникам філії розроблено і пропонується до використання «Словник толерантної мови». Це дозволить забезпечити безумовне дотримання прав людини, неупереджене ставлення, інклюзивність та відкритість учасників робочого процесу.