08.05.2024 — 11:46

8 травня – День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Україна відзначає цю пам’ятну дату за європейською традицією – 8 травня 2024 року вшановується 79-та річниця закінчення війни як символ перемоги цивілізованого світу над злом нацизму, звільнення людства від загрози глобальної катастрофи. Проте нині, як і в роки Другої світової війни, Україна знову змушена захищати свої землі, свій народ. Наша держава третю поспіль річницю перемоги над нацизмом відзначає в умовах боротьби України проти путінського рашизму. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. І ми обов’язково переможемо, адже завершення російсько-української війни перемогою України означає у перспективі гарантію непорушності кордонів інших, передусім європейських, держав.

Сьогодні український народ в скорботі схиляє голови перед усіма, хто боровся і постраждав від нацизму: ветеранів Другої світової війни, учасників національно-визвольного руху, дітей війни, колишніх в’язнів нацистських концтаборів, військовополонених, мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл та наших воїнів, що полягли на фронтах російсько-української війни.

Вшановуючи їх пам’ять, начальник ОВА Сергій Тюрін, представники обласної та міської влади, силових структур та ветеранських організацій поклали квіти до пам’ятників на військовому кладовищі у м. Хмельницькому та Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників російсько-української війни.

Велика шана борцям за волю України! Дякуємо усім, хто береже мирне небо нашої землі!