08.05.2024 — 13:47

Платформа допомоги врятованим: підтримка постраждалих від насильства під час війни

Для підтримки постраждалих внаслідок насильства під час війни в Україні діє онлайн-ресурс «Платформа допомоги врятованим».

Інформаційна платформа має  на меті простою мовою пояснити важливість звернення постраждалих за допомогою та поінформувати про доступні сервіси з надання такої допомоги.

На платформі представлена інформація про всі актуальні сервіси безоплатної допомоги та підтримки постраждалим від насильства під час війни.

Усі ініціативи, розміщені на платформі, покликані забезпечити підтримку українцям в будь-якому куточку країни, а також за її межами.

Усі сервіси є перевіреними, конфіденційними та безоплатними.

Також одним із завдань Платформи допомоги врятованим є створення середовища довіри між постраждалими та надавачами послуг. Це важливо, адже комплексна фахова підтримка є першим кроком досягнення справедливості.

Отримавши необхідну допомогу, постраждалі можуть бути готові звернутись до правоохоронних органів, аби в майбутньому притягнути кривдників до відповідальності.

Платформа координується Офісом віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за сприяння Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.