02.02.2016 — 14:31

Володимир Кальніченко відповідав на запитання краян

IMG_0585На «гарячу» телефонну лінію «Запитай у влади» за участю заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка 2 лютого звернулось вісім жителів області з питаннями різного характеру.

Так, у заявника з смт Чемерівці викликає занепокоєння той факт, що на його земельній ділянці певними особами самовільно проводяться сільськогосподарські роботи. Володимир Ілліч одразу дав доручення обласній сільськогосподарській інспекції вивчити питання з виїздом на місце та залученням зацікавлених сторін.

Від жительки с. Васьківці Ізяславського району надійшов дзвінок з проханням надати роз’яснення щодо того, хто зараз наділений повноваженнями по реєстрації спадщини, нерухомого майна та ін. Відповідь заявниці надасть Головне територіальне управління юстиції в Хмельницькій області у визначений законодавством термін.

Крім цього, заступник голови облдержадміністрації давав відповіді краянам щодо питань купівлі газу в балонах (м. Полонне), захисту конституційних прав пенсіонерів та інших незахищених верств населення (Шепетівський р-н), оплати за телефон та радіо у разі якщо вони не працювали певний період (Старокостянтинівський р-н), відновлення пільг вдові військовослужбовця (м. Волочиськ), безпричинного збільшення плати за комунальні послуги (м. Хмельницький), захисту бджільництва (м. Хмельницький).

Також Володимир Ілліч провів прес-конференцію з журналістами обласних телеканалів, які мали нагоду задати посадовцю найбільш актуальні питання. Так, основним з них виявилось питання посівної кампанії 2016 року.

За словами заступника голови облдержадміністрації, на даний час агроформування області готуються до проведення комплексу весняно-польових робіт. Посівну площу, за даними Департаменту агропромислового розвитку, планується збільшити в межах 4,6 тис.га і складатиме вона 1 млн. 137 тис.га. Проте, ця цифра не є остаточною, адже сьогодні існує ряд економічних складнощів для проведення посівної кампанії. Забезпеченість сільгосппідприємств області матеріально-технічними ресурсами становить: мінеральними добривами – 51%, кондиційним насінням – 83%, засобами захисту рослин – 13%, пальним – 45%. Потреба у коштах для проведення робіт становить 3,6 млрд. грн.

Щодо озимих культур, в області на зерно посіяно (озима пшениця, ячмінь та жито) 260 тис.га під урожай 2016 року, а це на 24 тис.га більше, ніж було посіяно під урожай 2015 року; озимого ріпаку посіяно 51,9 тис.га.

 

М.Калина