27.09.2016 — 17:28

Турбота про людей похилого віку — справа всього суспільства

Турбота про людей похилого віку — справа всього суспільства, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави. Ми можемо лише здогадуватися, скільки випробувань, болю і втрат довелося їм пережити і при цьому зберегти гідність, віру, любов, які ви пронесли через все своє життя.

В 1990 році Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про заснування Міжнародного дня літніх людей. Тому 1-го жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку – свята, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління.

На території Кам’янець-Подільського району функціонує два відділення стаціонарного догляду за літніми людьми, які розташовані у с. Жванець та смт. Стара Ушиця.

27 вересня т.в.о. першого заступника голови – керівник апарату адміністрації Маріанна Великохатько, представник районної ради, директор територіального центру Павло Довгопол завітали з подарунками до мешканців відділення стаціонарного догляду для постійного проживання у с. Жванець. Безліч потрібних для літніх людей речей привезли вони з собою. Особливо раділи у закладі новенькій пральній машині та солодощам від благодійників.

dscn1610

Маріанна Великохатько, звертаючись до мешканців відділення, наголосила на тому, що цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. Нашою державою вживаються предметні кроки для посилення соціального захисту пенсіонерів та ветеранів. Створена і діє мережа соціальних установ, виконуються державні програми щодо медичного обслуговування, надання соціальних послуг. Вона подякувала їм за мудрість, доброту сердець та побажала міцного здоров’я, довголіття, миру та злагоди.

dscn1612