20.10.2016 — 11:30

Лікарі загальної практики-сімейної медицини взяли участь у семінарі-телемості

19 жовтня у Хмельницькому міському перинатальному центрі відбувся науково-практичний семінар «Міждисциплінарний підхід до терапії внутрішніх хвороб». Захід пройшов у форматі телемосту «Київ – Тернопіль – Хмельницький». Семінар організували Міністерство охорони здоров’я, Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, Українська асоціація сімейної медицини та науково-практичний журнал «Сімейна медицина».

dscn6046Із вітальним словом до учасників телемосту звернулася доктор медичних наук, професор кафедри управління охорони здоров’я НМАПО імені П. Л. Шупика Ніна Гойда. Вона зазначила, що такі семінари в Україні відбуваються уже 6 років. Особливістю проведення цьогорічного телемосту Ніна Григорівна назвала участь у ньому не лише провідних вчених НМАПО ім. П. Л. Шупика, а й інших науково-дослідних інститутів столиці та деяких міст. Якщо у телемості бере участь область, у якій є вузи медичного напрямку, намагаються долучати і викладачів таких навчальних закладів. Це, за словами доктора медичних наук Ніни Гойди, забезпечує комплексний підхід до роботи.

Головний позаштатний спеціаліст загальної практики – сімейної медицини Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гесаль наголосила, що Хмельниччина бере участь у подібних телемостах уже 4-й рік поспіль. Таку форму спілкування з іменитими науковцями та фахівцями різних вузів та інститутів України Валентина Григорівна назвала продуктивною. Адже не кожен лікар з глибинки може відвідати лекції знаних науковців у столиці чи інших великих містах.

dscn6037

У режимі телемосту учасники семінару прослухали ряд лекцій від провідних фахівців Національного медичного університету післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Харківської медичної академії післядипломної освіти, клінічної лікарні «Феофанія» ДУС, Одеського національного медичного університету, Української військово-медичної академії, ДУ «Інститут отоларингології ім. проф. О. С. Коломійченка НАМН України», ДУ «Інститут урології НАМН України». У доповідях розкривалися окремі питання, що стосуються галузей педіатрії, фтизіатрії та пульмонології, ревматології, гастроентерології, терапії, отоларингології, урології та сімейної медицини.

Під час семінару його учасники почерпнули для себе багато нового, а по завершенні заходу одержали відповідні сертифікати.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я

Зберегти