25.10.2016 — 10:51

В обласному центрі зайнятості відбулося засідання методичної ради з питань професійної орієнтації населення

В роботі методичної ради активну участь взяли соціальні партнери – представники Департаменту освіти і науки, Департаменту соціального захисту населення, управління молоді та спорту орблдержадміністрації; науково-методичного центру профтехосвіти та підвищення кваліфікації ІПП у Хмельницькій області; обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді; Центру допомоги учасникам антитерористичної операції; обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; вищих навчальних закладів: Хмельницького університету управління і права, Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту та коледжу, Хмельницького національного університету; Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії; ПНЗ “Університет економіки і підприємництва”.

img_1589

Відкриваючи засідання, заступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості Ольга Пушкар ознайомила учасників з ситуацією на ринку праці області та його основними тенденціями. Вона сказала: “Одним із пріоритетів в роботі служби зайнятості, в тому числі з напрямку профорієнтації, є співпраця з соціальними партнерами”. Зокрема, Ольга Петрівна ознайомила присутніх із можливостями служби зайнятості щодо проведення заходів з молоддю, яка навчається, та звернулася до представників навчальних закладів з проханням більш активно запрошувати фахівців центрів зайнятості до їх проведення.

Далі, заступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Залуський поінформував про участь Хмельницької обласної служби зайнятості в реалізації проекту Міжнародної технічної допомоги “Створення сучасної моделі управління регіональним розвитком ринку праці в Хмельницькій області”.

Начальник відділу організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ Галина Баштанова презентувала нові підходи в організації профорієнтаційної роботи та сучасні форми надання профорієнтаційних послуг населенню, зокрема, молоді, акцентувала увагу на можливостях навчання методам пошуку роботи, складання резюме, відеорезюме та їх поширення в інтернет-мережі.

Продовжила презентацію фахівець цього ж відділу Аліна Гембова. Вона ознайомила учасників методичної ради з громадським проектом масових відкритих онлайн-курсів “Prometheus”, в якому беруть активну участь фахівці та клієнти служби зайнятості. Дана інформація викликала великий інтерес у присутніх на засіданні.

img_1592

Всіх зацікавила інформація  начальника відділу професійної освіти та виховної роботи  Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Світлани Фіярської, яка розповіла про процес модернізації професійно-технічної освіти в Хмельницькій області та перспективи її розвитку.

Враженнями від участі в Парламентських слуханнях щодо вирішення соціальних проблем учасників АТО поділилася начальник відділу соціальних гарантій, компенсацій та у справах сім’ї Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Любов Тимофієва. Не дивлячись на те, що дане питання не було заплановано порядком денним, проблеми психологічної підтримки, профорієнтації та працевлаштування учасників АТО активно обговорювалися членами ради та запрошеними.

Наприкінці засідання відбувся обмін думками щодо питань, які розглядалися. В цілому, засідання пройшло жваво, цікаво та ефективно, що було відзначено багатьма присутніми.

За матеріалами відділу організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ