03.11.2016 — 16:11

О. Гуменний: Залізничні переїзди області повинні відповідати вимогам чинного законодавства

Про це сьогодні зазначив т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний під час наради з питань облаштування залізничних переїздів, через які здійснюються автобусні пасажирські перевезення.

До участі у нараді були запрошені представники управління Укртрансбезпеки  у Хмельницькій області, підприємств, установ, організацій, які відповідальні за експлуатацію залізничних переїздів, Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації.

img_5054

Учасникам засідання було представлено на розгляд інформація про ряд залізничних переїздів, через які здійснюються автобусні пасажирські перевезення. Дані залізничні переїзди не відповідають вимогам законодавства, зокрема: без охорони, не регульовані, відсутній контроль справності автоматики переїзду у чергового по станції, не обладнані пристроями світлової, звукової сигналізації, відсутні горизонтально-поворотні шлагбауми тощо.

Під час наради головний спеціаліст відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління Укртраснсбезпеки у Хмельницькій області Максим Нікітченко зазначив, що у вересні розпочався місячник безпеки на залізничному транспорті. У рамках місячника заплановано здійснити заходи для запобігання травмуванню громадян на колії; дотримання водіями правил дорожнього руху на залізничних переїздах та безпеки руху поїздів.

Під час місячника виявлено залізничні переїзди, які не відповідають вимогам інструкції облаштування залізничних переїздів.

Так, за словами представника Укртрансбезпеки, такі переїзди знаходяться у Волочиському, Теофіпільському, Хмельницькому районі та у містах Старокостянтинів і Хмельницький.

В свою чергу, представники підприємств, установ, організацій, які відповідальні за експлуатацію та облаштування даних залізничних переїздів, доповіли присутнім про існуючі недоліки та шляхи їх подолання.

Підсумовуючи нараду, Олег Вікторович акцентував увагу присутніх на тому, що необхідно у найкоротші терміни усунути усі вказані недоліки на проблемних залізничних переїздах та проінформувати про здійснену роботу облдержадміністрацію.

img_5057