18.01.2017 — 12:29

Хмельниччина увійшла до топ-десятки областей України за рівнем сплати податку на прибуток

За результатами рівня сплаченого до державного бюджету протягом 2016 року податку на прибуток Хмельницька область посіла сьоме місце в Україні, здобувши таким чином високий рейтинговий показник серед підприємств, які отримують реальні доходи, долають збитковість і в повній мірі приносять до бюджетну відповідні надходження.
В абсолютних цифрах це означає, що протягом січня-грудня минулого року від виробничих підприємств нашого краю до бюджету надійшло 196,2 мільйона гривень податку на прибуток. Це становить 130 відсотків до доведеного індикативного завдання, тобто сума додатково отриманих державною скарбницею податкових надходжень становить 45 мільйонів гривень.
Найбільш економічно активними в області є підприємства легкої промисловості, переробної, харчової та машинобудівної галузей економіки.
За висновком провідних фахівців системна сплата такого бюджетоформуючого податку як податок на прибуток свідчить про бізнесову активність реального сектора економіки області, прагнення промисловців розвивати сучасне виробництво, отримувати прибутки і відповідно збільшувати сплату податків, що в свою чергу дозволяє осучаснювати інфраструктуру краю та забезпечувати соціальні потреби подолян. У ході імплементації нинішніх податкових новацій, зокрема, спрощення адміністрування податку на прибуток ці можливості отримають хороші можливості і перспективи.