19.01.2017 — 17:04

Хмельниччину відвідала делегація промисловців з Республіки Білорусь

Сьогодні область відвідала делегація промисловців з Республіки Білорусь.

Зустріч відбулася за участю голови обласної ради Михайла Загородного, заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка, голови Об’єднання організацій роботодавців області Івана Дунця, голови Асоціації сільгоспвиробників області, депутата обласної ради Василя Мастія, голови торгово-промислової палати Наталії Белякової та окремих керівників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час зустрічі представники підприємств міста Брест, в особі директора ВАТ «Брестський електромеханічний завод» Дениса Оліферчіка, заступника головного інженера-головний конструктор ВАТ «Брестський електромеханічний завод» Сергія Савчука та заступника директора СП «Бемкромгаз» Володимира Семенюка презентували присутнім вироби, що випускаються цими підприємствами (ґрунтообробні і посівні машини і їх комбінації, прилади обліку газу). Також делегацією було відмічено, що Хмельниччина на їх погляд є найбільш аграрним регіоном, тому вони зацікавлені у налагодженні співпраці та розширенні зв’язків у сфері сільськогосподарського машинобудування з аграріями Хмельниччини.

В свою чергу Володимир Ілліч зазначив, що в області реалізується прозора і відкрита інвестиційна політика. Важливим сектором економіки області залишається агропромисловий комплекс, адже Хмельниччина три роки поспіль входить до трійки лідерів зі збору ранніх зернових.

“Ми всебічно сприяємо регіональному та зовнішньому бізнесу в реалізації перспективних інвестиційних проектів, і свідченням цього є робочі зустрічі та продовження партнерських стосунків з іншими країнами. Хмельниччина зацікавлена в організації спільних підприємств та інвестиційних проектів за участю двох сторін”, – додав посадовець.

Також учасниками наради було відмічено, що підприємства області вже сьогодні співпрацюють з партнерами майже 100 країн світу.

Традиційно сприятливими залишаються стосунки з Білоруссю. Підприємства Хмельниччини експортують до сусідньої країни текстильні вироби, полімерні матеріали, вироби з пластмаси, продукцію хімічної промисловості, вироби з каменю, гіпсу, цементу, машини, обладнання та механізми, меблi. Так, обсяг експорту товарів з області за 11 місяців 2016 року становив 10,0 млн. дол. США, що на 64,0% більше, ніж за відповідний період 2015 року. Імпорт білоруських товарів збільшився на 65,1% та становив 11,6 млн. дол. США.

Загалом прямі іноземні інвестиції з Білорусі залучено дев’ятьма суб’єктами господарювання області на загальну суму близько 140 тис. дол. США.

На завершення зустрічі учасники зійшлись на тому, що першочергово необхідно зробити певні економічні розрахунки для реалізації вищевказаних намірів. Обидві сторони виявили готовність до співпраці.