17.02.2017 — 10:15

Олександр Корнійчук: Ми проконтролюємо, щоб діти у навчальних закладах області отримували належне харчування

16 лютого голова адміністрації Олександр Корнійчук відвідав Ярмолинецький район.

З метою вивчення стану організації харчування учнів в школах, Олександр Олександрович спільно з директором Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олегом Фасолею та в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби у області Олександром Садов’юком відвідали три навчальних заклади району, в тому числі Солобковецьку спеціальну ЗОШ-інтернат для дітей з вадами фізичного або розумового розвитку.

Посадовці перевірили якість харчування дітей, вартість харчування на одну дитину, сертифікати на продукцію та ознайомилися з умовами зберігання і реалізації продуктів.

Оглядаючи школи, очільник області зазначив, що питання організації харчування дітей у навчальних закладах залишається одним із найбільш актуальних та заслуговує на особливу увагу, оскільки сучасне навчання у школі потребує високого розумового та фізичного навантаження й супроводжується значними енерговитратами. Тому раціональне та збалансоване харчування є одним з найважливіших факторів, які впливають на активну діяльність дітей.

“Директорам навчальних закладів є над чим працювати. В першу чергу керівникам шкіл необхідно потурбуватися про налагоджений режим харчування та про його якість. Ми проконтролюємо, щоб діти у навчальних закладах області отримували належне харчування”, – додав голова адміністрації.

Крім того, спілкуючись із батьками, голова адміністрації наголосив, що в разі наявності скарг на харчування дітей у школах, потрібно звертатися до облдержадміністрації.

Особливу увагу обласні посадовці приділили Солобковецькій спеціальній ЗОШ-інтернат для дітей з вадами фізичного або розумового розвитку, оскільки у даному закладі навчаються дітки з особливими освітніми потребами. Тут навчальний процес здійснюється шляхом комплексних реабілітаційних заходів, спрямованих на відновлення здоров’я, здобуття освіти відповідного рівня, розвиток та корекцію порушень.

Як зазначив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля, фактично в таких школах дитина отримує корекцію розвитку, що дає можливість подальшого здобуття знань в загальноосвітніх навчальних закладах.

Перевірка показала, що харчування та догляд за дітьми в закладі здійснюється на належному рівні та відповідно до вимог чинного законодавства.

Крім того, цього ж дня заступники голови облдержадміністрації провели  подібні перевірки у Старокостянтинівському, Кам’янець-Подільському, Шепетівському та Теофіпольському районах.