09.02.2016 — 15:16

Обговорили питання оголошення курорту Сатанів курортом державного значення

IMG_0673

Сьогодні під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося чергове засідання Робочої групи  щодо підготовки пакету документів про оголошення природної території курорту Сатанів Хмельницької області курортом державного значення.

Відповідно до Закону України «Про курорти» Кабінет Міністрів України доручив Хмельницькій облдержадміністрації підготувати пакет документів щодо оголошення природної території курорту Сатанів Хмельницької області курортом державного значення. Для підготовки даного питання було затверджено Робочу групу, до складу  якої увійшли представники управління культури, національностей, релігій та туризму, Департаменту охорони здоров’я, Департаменту екології та природних ресурсів, Департаменту фінансів, Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, а також відділу містобудування та архітектури, голова Городоцької райдержадміністрації, Сатанівський селищний голова, а також начальник юридичного відділу облдержадміністрації.

Сатанів сьогодні має статус курорту державного значення згідно постанови Кабінету Міністрів України від 16.10.1992 року №591 «Про затвердження Положення про курорт Сатанів», проте окремого рішення про оголошення Сатанова курортом державного значення Кабінетом Міністрів України не приймалося. На сьогодні, у зв’язку із розвитком курортної зони, необхідно поновити відомості про місцезнаходження, розміри та характер використання, власників та користувачів природних територій в селищі Сатанів, крім того, необхідно поновити межі та зони санітарної охорони курорту.

 

М.Калина

За матеріалами управління культури, національностей, релігій та туризму