24.03.2017 — 11:54

Хмельничани вшанували пам’ять визволителів міста від нацистських окупантів

Сьогодні хмельничани відзначають 73-ю річницю визволення міста від нацистських окупантів у роки Другої світової.

Наша подільська земля поклала на вівтар звільнення від нацизму життя понад 250 тисяч найкращих синів і дочок, а для 30 тисяч воїнів, дітей різних народів, – стала місцем вічного відпочинку.

Нацисти розстріляли і замучили 478 тисяч військовополонених і мирних жителів, 117 тисяч юнаків і дівчат були насильно вивезені до німецького рейху у фашистське рабство.

Вшанувати світлу пам’ять героїчних хмельничан – воїнів прийшли т.в.о.першого заступника голови обласної державної адміністрації Олег Гуменний, голова обласної ради Михайло Загородний, секретар виконавчого комітету міської ради Михайло Кривак, ветерани та громадськість міста.

Керівництво області та ветерани поклали вінки та квіти до меморіалів загиблих воїнів, могил невідомих солдатів, віддаючи шану нашим батькам, дідам і прадідам, хто ціною життя в жорстокій битві виборював нашу свободу.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять жертв Другої світової війни та тих земляків, які безпосередньо брали участь у бойових діях задля звільнення рідного міста від фашистів.