24.03.2017 — 13:11

26 березня – День Національної гвардії України

26 березня згідно Указу Президента України Петра Порошенка в нашій державі відзначається День Національної гвардії України.

На сьогодні Національна Гвардія є основою безпеки та надійною опорою суверенітету держави, в перших рядах стоїть  на захисті незалежності, цілісності та недоторканості України. Вона виконує важливі правоохоронні функції, пов’язані із захистом життя, прав, свобод і законних інтересів громадян та суспільства; забезпечує публічну безпеку, надає допомогу у захисті державного кордону, припиненні терористичної діяльності.

Напередодні цього свята у Хмельницькому відбулися урочисті збори. Привітати військовослужбовців завітали представники влади області та міста, силових структур.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, вітаючи військовослужбовців з Днем Національної гвардії, подякував усім, хто сьогодні сумлінно і самовіддано виконує службово-бойові завдання, усім для кого ця служба стала справою життя, за вірність Присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданість народу України.

“Ми глибоко шануємо всіх тих, хто зустрічає цей  день на передовій, на Сході України. Вічна пам’ять військовослужбовцям , які віддали своє життя за єдність країни та встановлення миру і спокою на рідній землі,” – зазначив Олександр Олександрович.

За високий професіоналізм, зразкове виконання військового обов’язку та з нагоди Дня Національної гвардії України Олександр Корнійчук вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації та цінні подарунки військовослужбовцям військової частини 3053:

Атаманюку Вадиму Володимировичу, прапорщику, помічнику начальника військового наряду 1-го відділення 1-го патрульного взводу спеціальної патрульної роти;

Бабію Івану Олександровичу, старшому солдату, стрільцю 1-го відділення 2-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти;

Дідику Валерію Миколайовичу, старшому прапорщику, старшому інструктору кінологічного взводу;

Томчишину Олегу Віталійовичу, прапорщику, старшому інструктору (командиру) автомобільного відділення автомобільного взводу.