24.03.2017 — 13:18

Відбулося засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

24 березня під головуванням  т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерія Олійника відбулося  засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (МКМР).

Члени МКМР під час засідання обговорили декілька питань. Зокрема, в.о. начальника управління юстиції Неля Продан доповіла про реалізацію рекомендацій обласної МКМР з правової освіти населення, які були прийняті в 2016 році,  та виконання положень Обласної програми правової освіти населення на 2016-2020 роки.

«Реалізація заходів, передбачених Програмою, дала змогу протягом 2016 року значно активізувати роботу з висвітлення матеріалів правороз’яснювального характеру в місцевих засобах масової інформації, налагодити  систему надання безоплатної правової допомоги населенню, забезпечити проведення різноманітних правоосвітніх та правовиховних заходів для різних категорій громадян», – зазначила посадовець.

Також було заслухано інформацію про стан проведення профілактичних заходів щодо виявлення та попередження фактів вчинення насильства в сім’ї, а також своєчасне вжиття заходів реагування до батьків та осіб, що їх замінюють, які не виконують обов’язки по вихованню дітей і вчиняють насильство.

Окремо учасники засідання обговорили питання організації правовиховної та правоосвітньої роботи в навчальних закладах області, а також ознайомилися із практичними  прикладами досвіду роботи навчальних закладів Хмельницької області. Так, Антоніна Харчук повідомила, що в закладах освіти проводяться круглі столи, лекції,  а також різноманітні змагання та вікторини, спрямовані на залучення учнівської молоді до вивчення законодавства, роз’яснення щодо застосування його основних норм у практичному житті. В позаурочний час організовано роботу клубів «Ти і закон», «Я і право», «Феміда».

Про заходи, що вживаються в області, для проведення забезпечення інформування населення щодо пенсійного забезпечення учасників АТО та інших соціальних гарантій доповіли представники Головного управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області та Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

На завершення засідання члени МКМР заслухали інформацію заступника управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Валентини Граділь щодо  правовиховної роботи, що проводиться через мережу закладів культури Хмельницької області.

За результатами обговорення зазначених питань, комісія намітила основні завдання, спрямовані на забезпечення правової освіти населення на 2017 рік.