24.03.2017 — 16:57

У Хмельницькому відбувся науковий семінар з педіатрії

24 березня у Хмельницькій обласній філармонії відбувся науковий семінар на тему: «Проблеми та перспективи сучасної педіатрії». Організували цю зустріч Міністерство охорони здоров’я та Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика за підтримки фармацевтичних партнерів та науково-практичного журналу «Сучасна педіатрія».

Відкриваючи семінар, головний педіатр Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Лариса Добровольська передала вітання від керівників ДОЗ та анонсувала зустріч з провідними фахівцями у галузі педіатрії. Вона висловила сподівання на те, що учасники зібрання почерпнуть багато нової корисної інформації, яку у подальшому використають на практиці.

На семінар були запрошені професори Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика, Національного медичного університету ім. О.Богомольця, Інституту педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України. Серед них були і головні позаштатні дитячі фахівці МОЗ – імунолог Людмила Чернишова, педіатр Галина Бекетова, інфекціоніст Сергій Крамарьов, гастроентеролог Олег Шадрін. Крім того, лекції читали доктори медичних наук, завідувачі кафедри педіатрії № 1 та № 2 НМАПО ім. П. Л. Шупика Олена Охотнікова та В’ячеслав Бережний, а також головний позаштатний педіатр м. Києва Людмила Квашніна.

Тематика доповідей – найрізноманітніша: питання вакцинації, вірусних інфекцій, використання пробіотиків, лор-захворювання, порушення роботи шлунково-кишкового тракту, наслідки нестачі в організмі кальцію та магнію, тощо.

По завершенню навчального семінару усі учасники отримали відповідні сертифікати.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я