12.02.2016 — 15:46

Зі словами вдячності звернулись до ветеранів війни на території інших держав

IMG_0875Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко відвідав Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області де взяв участь у заходах з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Зі всіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була однією з найкривавіших, її тінь торкнулась майже кожної української родини.

Вона стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.

IMG_0902Через горнило цієї війни пройшли 160 тисяч наших співвітчизників, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

«Я висловлюю шану і подяку всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям за відвагу, доблесть, вірність честі. Висловлюю глибоку вдячність усім, хто повернувся додому, хто чесно та мужньо дотримався військової присяги. У глибокій скорботі низько схиляю голову перед загиблими», – підсумував заступник голови облдержадміністрації.IMG_0903

На завершення, Володимир Кальніченко виконав приємну місію та вручив Почесні Грамоти облдержадміністрації Ярославу Бенькаловичу і Василю Чичановському – учасникам бойових дій на території Республіки Афганістан, Олександру Яткевичу – учаснику бойових дій на території інших держав.

 

 

М. Калина