29.03.2017 — 14:27

Засідання обласного методичного об’єднання керівників гуртків радіотехнічного та радіоелектронного конструювання

28 березня на базі Хмельницького професійного ліцею електроніки Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді, з метою підвищення професійного рівня, творчої активності керівників гуртків радіотехнічного та радіоелектронного конструювання, проведено засідання обласного методичного об’єднання керівників гуртків радіотехнічного та радіоелектронного конструювання на тему: «Підвищення ефективності гурткових занять шляхом впровадження інновацій».

В роботі методичного об’єднання взяли участь 14 керівників гуртків позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів з 5 районів, 4 міст та 2 об’єднаних територіальних громад.

Відкрила засідання методичного об’єднання Оксана Шатайло, завідувач відділу науково-технічної творчості Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, яка привітала присутніх та окреслила тему і мету проведення заходу.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Анатолій Росквас, директор Хмельницького професійного ліцею електроніки, який ознайомив присутніх із напрацюваннями закладу і окреслив пріоритетні напрями його діяльності.

Методичне об’єднання включало в себе як теоретичну, так і практичну частини. Обговорювались наступні питання: «Формування життєвих компетенцій за допомогою апаратної обчислювальної платформи Ардуіно»; «Розкриття творчого потенціалу гуртківців засобами робототехніки»; «Аналіз участі вихованців в обласному конкурсі-змаганні з радіоелектронного конструювання та обговорення положення».

Також учасники методичного об’єднання взяли участь у майстер-класі, який провів керівник гуртка радіоелектронного конструювання Віктор Гуменюк на тему: «Виготовлення простого індикатора іскри для автомобіля в групах».

За круглим столом керівники гуртків мали змогу обговорити основні методи роботи, обмінятися досвідом роботи в цьому напрямі.

Учасники методичного об’єднання висловили подяку організаторам заходу для керівників гуртків радіотехнічного та радіоелектронного конструювання Хмельницької області та відзначили, що методичний захід відбувся на належному організаційному та професійному рівні.

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді