12.02.2016 — 18:21

В прикордонній академії пройшли урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

_MG_6896

15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ з республіки Афганістан закінчилася страшна за своїми втратами і довга війна, в ході якої, виконання військового обов’язку стало подвигом.

Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни.

Окрім Афганістану українці несли службу в Югославії,Угорщині, Лівані, Ефіопії, Іраку, Анголі, Єгипті, Чехословаччині. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.

Тому, саме для того, щоб вшанувати учасників бойових дій на території інших держав в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького 12 лютого відбулись урочисті заходи. Участь у них взяв і перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк.

Василь Васильович нагородив Почесними Грамотами облдержадміністрації за зразкове ставлення до службових обов’язків та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Олександра Сціборовського – полковника, начальника кафедри загальновійськових дисциплін факультету охорони та захисту державного кордону Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького та Віктора Левицького – старшого викладача кафедри загальновійськових дисциплін Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького.

«В глибокій шанобі схиляю голову перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю звертаюсь до тих, хто живе поряд з нами. Від усього серця бажаю вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра, а також щоб наші діти ніколи не брали участі в бойових діях», – завершив свій виступ Василь Процюк.

 

 

М. Калина