25.04.2017 — 09:30

«Люблю тебе, моя свята Вкраїно!»

Під такою назвою з 12 по 21 квітня 2017 року на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді навчально-методичним відділом художньо-естетичного виховання школярів було проведено обласний заочний конкурс творчих робіт учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Конкурс проводився з метою стимулювання розвитку їх творчих здібностей, формування умінь і навичок, спрямованих на пошук нових форм вираження  почуттів  засобами мови за трьома віковими категоріями: молодша група (6 – 10 років), середня група (11-14 років) та старша група (15- 17 років) у двох  номінаціях: поезія та проза.

Всього було подано 117 робіт (69 у номінації поезія,  48 у номінації проза) з усіх районів, міст та 4 об’єднаних територіальних громад.

Оцінювало роботи учасників конкурсу компетентне журі у складі:

Василь Горбатюк – письменник, директор Хмельницького обласного літературного музею, голова журі.

Оксана Захарова– вчитель української мови та літератури вищої категорії, вчитель – методист Хмельницького обласного ліцею поглибленої  підготовки  учнів в галузі науки.

Валентина Філінюк – доцент кафедри української мови та літератури,  кандидат філологічних наук, доцент Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Члени журі відзначили, що твори учасників сповненні любові до рідного краю, мови та культури. Порівняно з минулим роком на конкурс були подані якісніші роботи юних вихованців літературних гуртків, студій, у яких проявляється глибинний зміст, уміння дітей відчувати образне слово. Більшість учасників продемонстрували творчу фантазію, неповторність, оригінальність, високий рівень володіння мистецтвом слова.

Кращі творчі роботи учасників увійдуть до дитячої літературної збірки.