12.05.2017 — 10:16

Читачі обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка здійснили променад яскравим Єврокварталом  

Юні європейці – читачі обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка здійснили променад яскравим Єврокварталом. Велика експозиція “Формат Україна – Європа” представила читачам книги про країни ЄС та Україну на шляху до Європейського співтовариства, а також познайомила дітей з природою, історією, традиціями та пам′ятками європейських країн. Значна частина експозиції присвячена Україні, як країні Європи, її людям, звичаям, історії і культурі.

Читачі  знайомилися з особливостями країн Європи, розглядали книги, сувеніри, різні експонати, обирали маршрути майбутніх подорожей, фотографувалися з літературними героями Піннокіо, Лолою, Афродітою та ласували смаколиками. Читачі взяли участь у опитуванні “В якій країні Європи ти хотів би побувати?” та літературній вікторині “Будуємо замок добрих чарівників Європи”.

Прогулянка Європою продовжилась віртуальною екскурсією “Музейними лабіринтами Європи”. Діти мандрували просторими залами Лувру, вишуканими інтер’єрами Прадо, Гуггенхайму, Дрезденською галереєю старих майстрів. А також знайомилися з історією і сучасністю музею Ватикану, Британського музею, Метрополітену.

На завершення заходів діти запустили в повітря кульки з прапором Євросоюзу.