12.05.2017 — 11:42

Інформація щодо програми “Доступне житло”

На Хмельниччині протягом 2017 року держава продовжує сплачувати відсотки за договорами, укладеними в рамках програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Завдяки програмі здешевлення вартості іпотечного кредитування з 2012 по 2014 роки у Хмельницькій області 165 сімей покращили свої житлові умови. Частина з них, а саме 21 сім’я вже повністю розрахувались за кредити, отримані в рамках програми.

У поточному році станом на 1 травня в рамках діючих угод, укладених з позичальниками Хмельницької області, державою сплачено понад 878 тис. гривень компенсаційних коштів по кредитам громадян.

З 2014 року через призупинення фінансування програми “Доступне житло” з державного бюджету нові угоди в рамках програми здешевлення іпотеки не укладаються. Водночас, за вже укладеними угодами держава в повному обсязі виконує зобов’язання. На Хмельниччині компенсація відсотків за договорами в рамках цієї програми у поточному році, як і у минулих, виплачується своєчасно, заборгованість відсутня.

За інформацією управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації