17.05.2017 — 16:57

Олександр Корнійчук привітав молоду наукову еліту

Конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України та обласних учнівських олімпіад у 2017 році є одним із методів творчого, інтелектуального розвитку дітей, виховання їх у дусі патріотизму і демократичних цінностей.

Сьогодні, 17 травня, задля відзначення обдарованої молоді та вручення медалей голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук та голова обласної ради Михайло Загородний завітали на урочистий збір переможців конкурсів.

Протягом навчального року, майже три тисячі юних дослідників області, мали можливість спробувати себе у науковому пошуку, побачити результати власних досліджень, позмагатися із рівними, відчути радість від успіхів на всіх етапах Всеукраїнського конкурсу.

Загалом на обласному етапі змагалися 504 учні, 34 представляли Хмельниччину на всеукраїнському рівні, 17 із них здобули перемогу.

Вітаючи переможців, Олександр Олександрович підкреслив вагомість здобутків молодих талантів та зазначив: «Я й надалі сприятиму аби ви могли реалізувати свої таланти, були соціально захищеними, брали участь у різноманітних проектах, програмах та отримували належне фінансування для досліджень».

Україна потребує у таких талановитих молодих людей, які є силою, що змінить та виведе нашу державу на новий рівень розвитку.

Також, Олександр Корнійчук висловив вдячність усім переможцям, учителям та науковим керівникам, рідним, близьким і друзям, хто надихав та і підтримував на цьому шляху.

Адже саме такі конкурси допомагають обдарованим дітям розкрити свої здібності, виховати самостійність, наполегливість та вміння формувати й відстоювати власну думку. Своїм прикладом таке молоде покоління формує громадянську позицію учнів, надихаючи інших до науково-дослідницької та експериментальної роботи.

«Сподіваюся, що з кожним роком талановитих дітей на Хмельниччині буде більше, а потенціал області буде рости», – додав очільник краю.

Вручаючи дипломи та медалі переможцям керівництво області висловили слова подяки, привітання, успіхів, гарних ідей і важливих відкриттів.