22.05.2017 — 14:56

м. Кам’янець-Подільський отримав повноваження щодо видачі дозвільних містобудівних документів

22 травня на Хмельниччину з робочим візитом завітав голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

  

Метою візиту стало підписання акту про передачу повноважень цієї інстанції виконавчому комітету Кам’янець-Подільської міської ради.

Так, розпочинаючи візит у м. Кам’янець-Подільський  голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, міський голова Михайло Сімашкевич провели робочу нараду з обговорення проблемних питань будівельної галузі за участю голів райдержадміністрацій, відповідних представників структурних підрозділів.

Ватро зазначити, що будівельна галузь України є одним з головних індикаторів стабільності країни.

Обговорюючи вищезазначене питання Олександр Корнійчук зазначив, що на Хмельниччині зареєстровано біля 600 підприємств, які зазначили “будівництво” основним видом своєї діяльності.

«Основними питаннями у галузі будівництва, на вирішення яких обласна адміністрація спрямовує зусилля, є питання добудови незавершених об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, розвиток інфраструктури територій, ефективне використання державних коштів»,– підкреслив очільник області.

В сьогоднішніх умовах реформування відбулись зміни та прийняття низки законодавчих актів щодо спрощення дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві, відбувається адаптація нормативної бази до норм Європейського Союзу.

Також проводиться реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю в рамках децентралізації системи державного управління.

Уже повноваження щодо видачі дозвільних документів, здійснення архбудконтролю та прийняття в експлуатацію об’єктів передані виконавчим комітетам міст Славута, Нетішин та Шепетівка.

Загалом, реалізація реформування  сприятиме вдосконаленню містобудівної діяльності, посиленню ролі органів місцевого самоврядування та їх відповідальності щодо комплексного і якісного розвитку територій в інтересах громад.

У ході робочої наради присутні проаналізували проблеми, які заважають підприємствам працювати більш ефективно, та обговорили шляхи їх вирішення.

На завершення голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев та міський голова Михайло Сімашкевич підписали акт про передачу повноважень цієї інстанції виконавчому комітету Кам’янець-Подільської міської ради.

Підписавши акт Михайло Сімашкевич підкреслив, що отримання містобудівних повноважень – надзвичайно важлива подія для громади, адже реалізація нових функцій сприятиме розбудові сучасної інфраструктури та залученню додаткових інвестицій.

“Новостворений орган держархбудконтролю при міськраді розпочне роботу вже найближчим часом, – зауважив Михайло Сімашкевич. – Впевнений, що спільними зусиллями ми прискоримо розвиток будівельної галузі міста і зробимо все можливе, щоб децентралізація держархбудконтролю пішла на користь як будівельникам, так і звичайним громадянам”.