23.05.2017 — 11:59

На Хмельниччині відбувся всеукраїнський профорієнтаційний проект «Місто професій»

Четвертий рік поспіль у сквері імені Т.Г. Шевченка розгорнулось імпровізоване містечко для дітей «Місто професій». Організатори заходу – міжнародний діловий журнал «Community», Видавничий Дім «Сім», Національна академія Державної прикордонної служби ім.Б.Хмельницького, Головне Управління Національної Поліції України в Хмельницькій обл., Хмельницький обласний, міський та районні центри зайнятості, ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг», ПАТ «Київський вітамінний завод», будівельна компанія «Dita», кондитерська компанія «АВК», автоцентр «Ліга» та інші представники різноманітних професій.

Малечі мали змогу здобути знання за 80 спеціальностями: рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, поліцейський, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, діджей, автослюсар, продавець, банкір, кухар тощо, та отримати паспорт і дитячі «гривники», які можна було обміняти на солодощі та подарунки.

В мобільних центрах профорієнтації Державної служби зайнятості (послуги надавали фахівці Хмельницького міського та районного центрів зайнятості) діти та молодь отримали інформацію про актуальні професії на ринку праці, що повинен знати та уміти працівник за даними професіями, пройти різноманітні експрес-тестування для  виявлення схильності до певної сфери діяльності, переглянути анімаційні профорієнтаційні ролики про професії.  Для дітей молодшого шкільного віку, а таких на заході була більшість,  пропонувались профорієнтаційні ігри, конкурси,  загадки про професії та  розмальовки.

Проект «Місто професій»  допоміг  дітям  краще  ознайомитись з безкрайнім та цікавим  світом професій, які на них чекають та визначитися ким би вони хотіли стати у майбутньому.

Профорієнтаційна спрямованість такого заходу у вигляді гри надає можливість отримати максимальний ефект задля розуміння дітей значущості тієї чи іншої професії, поінформувати і показати діткам та молоді що головне — це реалізація себе, свого потенціалу та таланту і як результат правильно обраного шляху – фінансова спроможність. Гроші – це лише результат роботи, а не самоціль.

 

 

Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ