24.05.2017 — 15:57

Олександр Корнійчук прозвітував на сесії обласної ради

Сьогодні, 24 травня у ході чергової сесії обласної ради голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук прозвітував про виконання повноважень, делегованих Хмельницькою обласною радою обласній державній адміністрації.

Розпочинаючи свій звіт, Олександр Олександрович висловив вдячність керівництву та депутатам обласної ради за конструктивну співпрацю у вирішенні найбільш важливих та актуальних питань розвитку регіону.

Звітуючи перед депутатами обласної ради, очільник області окреслив ситуацію у кожній галузі.

Варто відмітити головні аспекти доповіді, зокрема зростання обсягів промислового виробництва на 4,7%, реалізовано готової промислової продукції на 33 млрд. грн., що майже на 25% більше, ніж попереднього року.

Промисловими підприємствами вже реалізовано продукції на 10 млрд. грн., що на 2,6 млрд. грн. більше ніж у січні-березні минулого року.

За індексом обсягу сільськогосподарського виробництва область входить в першу п’ятірку по Україні, збільшилися обсяги на 7,5 відсотка.

Намолочено понад 3 млн. тонн зерна при середній урожайності 57,6 ц/гектара, показник урожайності зернових культур є третім у державі.

 Зібрано 1,5 млн. тонн цукрових буряків, вироблено понад 230 тис. тонн цукру.

Під урожай цього року посіяно більше 230 тис. га озимих зернових та 70 тис. га ріпаку.

Спостерігається позитивна тенденція у галузі тваринництва, здійснюється активне інвестування приватних коштів у його розвиток.

У розвиток економіки області, за рахунок усіх джерел фінансування, спрямовано 8,8 млрд. грн. капітальних інвестицій, що на 23% більше, ніж в попередньому році.

За обсягом капітальних інвестицій в розрахунку на одну особу область піднялась на 6 місце.

Прямі іноземні інвестиції становлять 160 млн. доларів.

Роботи щодо скорочення та заміщення споживання природного газу проведено на 79 котельнях бюджетної сфери.

Обсяг заміщеного природного газу за минулий рік становив 6 млн. м кубічних.

Діють 28 малих гідро- та 5 сонячних електростанцій, якими вироблено більше 18 млн. кВт/год. електроенергії.

Цього року планується будівництво 5 сонячних електростанцій.

З метою забезпечення соціальних гарантій населення, вживалися заходи щодо детінізації економіки та легалізації трудових відносин.

В області легалізовано 5 тис. 544 особи.

Повністю ліквідовано борги із виплати заробітної плати на 15 підприємствах на суму 5,4 млн. гривень, заборгованість на 1 січня становила 1,9 млн. грн. і була однією з найменших у державі.

За рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку проводилось фінансування 37 об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального господарства загальною вартістю біля 114 млн. гривень.

На 21 об’єкті роботи завершено в повному обсязі,
на 16 – будуть продовжуватись у цьому році.

На Хмельниччині триває експеримент по співпраці митниці та органів виконавчої влади по індикативному показнику, згідно з яким 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних надходжень митних платежів будуть направлятись до спеціального фонду обласних бюджетів та витрачатись на ремонт автомобільних доріг загального користування.

На початок року ми планували отримати від експерименту 170 млн. гривень, але поспілкувались з представниками бізнес-середовища, роз’яснили суть експерименту і більшість дали згоду розмитнювати товари не у сусідів, а на Хмельницькій митниці, тому очікуємо збільшити надходження ще на 100 млн. гривень.

У рамках Програми соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей перераховано грошову компенсацію двадцяти чотирьом членам сімей загиблих учасників АТО на суму 15 млн. 100 тис. грн., з них придбано 11 квартир на суму 6 млн. 200 тис. грн., також придбано 3 квартири для учасників АТО, які втратили нижні кінцівки.

Забезпечено виплату державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, сім’ям з дітьми, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

Нараховано субсидій – 1 млрд. 135 млн.грн., користується субсидією 246 тис. 314 сімей.

Хмельниччина поступилася лише Харківській області за результатами реалізації урядової програми «Доступні ліки», на яку передбачено майже 17 млн. гривень.

Вже освоєно понад 1 млн. 730 тис. грн., на 15 травня виписано 92,5 тис. рецептів для 26 тис. пацієнтів.

Завершуючи звіт Олександр Олександрович окреслив пріоритети діяльності на 2017 рік.

Серед них:

  1. створення сприятливого середовища для бізнесу та інвестицій;
  2. сприяння стабільному розвитку реального сектору економіки з технологічним переоснащенням промислового виробництва, впровадженням сучасних ресурсо- та енергозберігаючих технологій;
  3. створення умов для залучення інвестицій в аграрний сектор, формування карти потенційних зовнішніх ринків для товаровиробників, допомога в пошуку іноземних бізнес-партнерів, активне просування експортних можливостей регіону;
  4. продовження роботи з детінізації економіки, легалізації заробітної плати;
  5. залучення коштів державного фонду регіонального розвитку в розбудову інфраструктури області;
  6. поліпшення якості та доступності освітніх послуг, медичного обслуговування населення;
  7. соціальний захист жителів краю, особливо сімей загиблих в АТО, учасників бойових дій та вимушених переселенців;
  8. забезпечення екологічної безпеки та використання рекреаційного потенціалу області;
  9. забезпечення комплексного розвитку територій об’єднаних громад.

Повний звіт можна переглянути за посиланням: Звіт голови обласної державної адміністрації